Напрежение по оста София-Тирана.  Премиерът на Албания се обърна към

...
Напрежение по оста София-Тирана.  Премиерът на Албания се обърна към
Коментари Харесай

Еди Рама към МВнР: Вдигнете ветото или ще ме търпите

Напрежение по оста София-Тирана. 

Премиерът на Албания се обърна към българското Външно министерство с обява в Туитър. Той написа: " О! Българското външно министерство има проблем с метода ми на говорене! Честно. Аз имам проблем и с метода, по който България желае да реши двустранните проблеми, като употребява процеса на разширение като средство за похищение на две страни от НАТО! Спокойно, другари: Вдигнете ветото или ще ме търпите! ", се споделя в обявата. 

По-рано денем българското външно министерство осъди думите на албанския министър председател от през вчерашния ден. " Блокирането на напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз от страна на България е " срам ", съобщи албанският министър председател при идването си в Брюксел за срещата на водачите от Западните Балкани и представителите на Европейски Съюз, които той също по този начин упрекна в „ изтощение “. 

" Позор е, че една страна от НАТО, България, държи за заложници две други страни от НАТО, а точно Албания и Северна Македония, в разгара на яростна война в задния двор на Европа, до момента в който 26 други страни от Европейски Съюз седят безмълвно в плашеща проява на изтощение “, сподели Рама пред кореспонденти, имайки поради нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР